• Gratis zending boven de 75,-
  • Op werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Hoogwaardig kwaliteit

Islamitische boeken

Lange tijd was er een groot gebrek aan betrouwbare islamitische boeken. Het aanbod was schaars, het Nederlands bedroevend en het taalgebruik sprak kinderen niet aan. Veel niet-islamitische kinderboeken in het Nederlands, hadden verhalen en afbeeldingen die niet aansloten bij de belevingswereld van het moslimkind. Altijd maar onderwerpen als magie, verliefdheid en/of grof taalgebruik kwamen in de Nederlandse boeken terug. Wat moest je dan als ouder van een moslimkind die zijn kind een liefde voor de islaam én een liefde voor boeken wilde meegeven?

Gelukkig is daar sinds kort wat verandering in gekomen. Met de komst van islamitische uitgeverijen die islamitisch correcte informatie gepaard met duidelijk Nederlandse taal uitbrachten kwam ook meer oog voor de kleine moslim.

Wij hebben voor jullie de beste islamitische boeken geselecteerd. Ons aanbod bestaat enkel uit boeken die inhoudelijk en taalkundig correct zijn, leerzaam zijn maar ook leuk. Als voorwaarde stellen wij dat zowel het taalgebruik als de plaatjes aantrekkelijk moeten zijn voor kinderen, zodat ze de boeken graag lezen.